rAz^worlD

iti ziC mAi tArziu...

... daca actualul ritm de incetinire a rotatiei Terrei se mentine, peste un milion de ani o zi pamanteana va dura 32 de ore?
... girafa este singurul mamifer la care cornitele apar, inca de la nastere, si la masculi, si la femele?
... Pamantul este lovit zilnic de circa 6 tone de materie meteoritica, dar numai 0,1% din aceasta materie depaseste greutatea de 1 kg?
... o zi pe planeta Venus dureaza cat 243 de zile pe Terra?
... la revenirea pe Pamant, dupa o calatorie in spatiu de o luna, astronautii sunt mai inalti cu pana la 3 cm si mai slabi cu pana la 10 kg?
... primul obiect realizat de om care a parasit Sistemul Solar a fost naveta spatiala Pioneer 11?
.. daca ar fi sa punem cap la cap toate papusile Barbie produse din anul 1959 si pana in prezent, am inconjura Pamantul de sapte ori?
... prima persoana care a purtat un ceas de mana a fost regina Elisabeta I a Marii Britanii, in anul 1571?
... banala cartitza este, pentru regnul ei, un veritabil Hercule, avand nu mai putin de 248 de muschi doar la nivelul capului?
... in statul Ohio este interzis sa prinzi soareci daca nu ai permis de vanatoare?
... pentru a-si patra aparenta de om cinstit, celebrul gagster Al Capone isi tiparise chiar carti de vizita in care se prezenta ca fiind furnizor de mobila?
... in vechiul Babilon, socrii mici erau obligati sa-i aprovizioneze zilnic, timp de o luna, pe tinerii casatoriti cu mied (vin cu miere), lucru de la care provine celebra luna de miere?
... perlele se topesc in otet?
... oamenii sunt singurele mamifere carora le lipseste pigmentul specific rasei in palme si pe talpi? Asa se face ca, fie ca sunt albi, negri sau asiatici, toti pamantenii au aceeasi culoare a pielii in zonele respective?
... in Italia, numarul papusilor Barbie il depaseste pe cel al locuitorilor tarii?
... inainte de 1800, pantofii nu se diferentiau - cel stang de cel drept - putand fi purtati cum ii nimerea proprietarul?
... mirosul de sconcs poate fi detectat de om de la o distanta de 2 km?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Glitter Text
Make your own Glitter Graphics


Get your own Digital Clock

free counters

Blog Archive